Styled bruidsshoot met Trouw Partners in Edam

In 2013 heb ik een samenwerkingverband opgericht, Trouw Partners. Meer hierover vind je op onze gezamelijk website. Nu was het zo dat ik een bepaalde sfeer zocht met deze collega’s. Niet strak in het pak, maar creatief. Bevlogen mensen zocht ik. 

Trouwfotograaf Edam bruidsshoot

Ondernemers die net even een stapje verder gaan in het meedenken met hun klanten. Het leuke was dat dit uiteindelijk allemaal vrouwen bleken te zijn. Nu waren de meeste ‘partners’ kleine ondernemers. Lang niet altijd alleen gericht op bruiloften. Hun websites en portfolio’s waren dus ook niet echt bruiloft gericht.

Bruidsshoot in Edam

Omdat ik voor onze website en ons presentatie boek wel mooie foto’s nodig had besloten wij een styled bruidsshoot te organiseren. Op een prachtige dag kwamen we in Edam bij elkaar. Ons model was een dochter van onze trouwambtenaar. DieJosien zou de make-up en het kapsel verzorgen. Gerda toverde een trouw ensemble van zijde en viltwol tevoorschijn. Ook had ze nog een schitterende jurk met bijpassende shawl. Sas maakte twee lieve bruidsboeketten. Ze had ook wat bloemetjes voor in het haar van de ‘bruid’ klaargemaakt. En ik? Ik mocht alles natuurlijk fotograferen.

Bruids make-up

Ons model, Sandy Dijkshoorn, is een zeer bescheiden mens. Gewoonlijk gebruikt zij niet veel make-up, ze schrok dus wel een beetje toen ze zichzelf in de spiegel zag veranderen. Even wennen, maar wel erg mooi! Dat was uiteindelijk haar reactie. Josien Porsius, van DieJosien, had mooi het oosterse in haar gezicht naar boven weten te halen. De prachtige dikke haren van Sandy leenden zich goed voor een opgestoken kapsel. Dat stond haar heel mooi, vooral toen we er een bloem in deden.

Trouwfotograaf Edam bruidsshootTrouwjurk van zijde

Eerst werd Sandy in de witte trouwjurk geholpen. Dit jurkje was een uitprobeer model, de uiteindelijke jurk wordt van zijde. Met een prachtige door Gerda Muelink gevilte shawl om haar schouders was de bruid compleet. Sas bloemiste had voor bij deze trouwjurk een mooi bruidsboeketje met lichte kleuren gemaakt. Zo’n klein, subtiel bruidsboeket is lekker licht. Fijn wanneer je er de hele dag mee rond loopt!
Met deze outfit maakten we een paar foto’s in en rond het huis.

Blauw trouwensemble van zijde en vilt

Gerda Muelink had ooit voor een bruiloft een schitterend ensemble gemaakt van zijde en viltwol. Die sprekende blauwe kleuren en de mooie details wilden wij natuurlijk graag op de foto zetten.

Trouwfotograaf Edam bruidsshoot

Sandy kreeg deze dus aan. Het zat wel iets ruim, maar de kleur stond haar prachtig. Sas had lieve kleine bloemetjes voor in Sandy’s haar meegegeven. Natuurlijk was er ook een bijpassend bruidsboeket. Met deze kleding aan gingen we naar buiten. Op één van de schattige bruggetjes en naar het begijnhof van Edam. We maakten daar foto’s bij de mooie bloemen, maar er ontbrak toch nog iets. Sandy’s vriend, die als hand en spandienst fungeerde werd een wit overhemd aangetrokken. Ineens was hij gepromoveerd tot bruidegom! Dat was even schrikken, maar uiteindelijk leverde dat wel erg leuke foto’s op. Al met al een zeer geslaagde bruidsshoot.

Groetjes, Freya Elders

Tot stand gekomen met:
Sandy Dijkshoorn – model
Viltatelier Gerda Muelink – trouwkleding en accessoires
DieJosien – bruidskapsel en bruids make-up
Sas bloemiste – bruidsboeketten en haardecoraties
Trouwfotografie Freya – fotografie

Geen berichten

Plaats een bericht