Freya

Freya Elders:
“Ik heb een ontzettend slecht geheugen voor bepaalde dingen. Hele vakanties zou ik vergeten wanneer ik niet af en toe foto’s zag van de mooie plaatsen die we gezien hebben en de fijne momenten die we beleefd hebben. Dankbaar pak ik dus af en toe een fotoboek en blader ik het door. Dan zie ik weer hoeveel onze oudste dochter als baby op haar vader leek, en hoe onze jongste en ik als twee druppels water waren als peuters. Ik beleef onze trouwdag nog een keer en die heerlijke vakantie in Griekenland …

Freya Elders - spontane liefdevolle fotografe
Freya Elders met een kop thee

Het grappige is dat ik juist voor gezichten een heel goed geheugen heb. Is dat omdat ik mensen echt in de ogen kijk wanneer ik ze ontmoet? Ik zal wel nooit te weten komen waarom ik mensen jaren later nog herken – alleen van waar, wanneer en welke naam erbij hoort is dan meestal weer wat lastiger.

In ieder geval ga ik graag snel een diepere verbinding aan met mensen. Ik stel mij gemakkelijk open en merk dat de ander dat in deze ontmoeting ook kan. Ik probeer een beeld te krijgen van wie jij bent en dat wil ik dan ook graag terugzien in mijn foto’s.

Ik kan ontzettend genieten van mooie dingen, en die hoeven helemaal niet groot te zijn. Een vlinder, een bloem of rijp op een grasspriet. Ik heb oog voor detail, en dat zie je terug in mijn beelden. De teentjes van jullie pasgeboren kindje, het oog van je paard of het kuiltje in de wang van je partner.

Ook bij trouwreportages besteed ik veel aandacht aan details; tafelversieringen, corsages, bloemstukken, de bedankjes, jullie trouwringen of de kindertekening die jullie van je kleine nichtje krijgen.”

Freya Elders trouwfotografe fotografe