Mijn eerste trouwreportage

Tijdens mijn opleiding kregen wij de opdracht om een trouwreportage te maken of een ceremonie te fotograferen. Dat het ook een andere ceremonie mocht zijn hoorden wij pas toen ik al was gaan zoeken naar een bruidspaar.

Ik had een oproep geplaatst op facebook. Via via kwam ik bij Menno en Muriël terecht. Zij gingen 1 oktober trouwen en droegen de kunst een warm hart toe, dus ik was welkom om hun bruiloft te fotograferen. Ik ging met ze kennismaken in hun tweedehands kledingwinkel in de Jordaan – Vind it vintage. Het gezellige winkeltje en de lekkere koffie zetten meteen de sfeer. We hielden contact en ik probeerde nog hun favoriete oldtimer voor ze te regelen. Omdat dat toch niet gelukt was bood ik aan ze met mijn oude Mercedes te rijden, dat vonden ze een leuk idee.

De trouwdag

Toen ik aankwam had Muriël haar jurk al aan, wel nog met een joggingbroek en enorme sloffen eronder want mooie kousen en katten is niet zo’n goede combinatie. Haar vriendin, de reizende kapster van haircuts by Ties, kwam Muriëls lange blonde lokken in een fifties kapsel omtoveren. Menno trok intussen zijn pak aan, specially tailored for Menno Steen stond er op het label. Lippen stiften en schoenen aan … zeer galant! Maar zo hoort het natuurlijk ook bij een fifties wedding. De vader van Muriël, die in eerste instantie de foto’s zou maken, kwam in badjas naar buiten. Hij moest natuurlijk even vastleggen hoe M&M eruitzagen.

bruids kapsel fifties wedding bruid met sloffen bruidegom in fifties pak

fifties bruid doet lippenstift op fifties trouwschoenen

bruidegom doet fifties schoenen aan bruidegom helpt bruid in trouwschoenen vader van bruid in badjas

Een bijzondere huwelijksceremonie

Getrouwd worden door je vroegere geschiedenis docente … dat is toch wel heel apart! Dat levert natuurlijk een zeer persoonlijke ceremonie op. Een overhoring en een speech in de vorm van een heel lang gedicht, op een zeer kleurrijke rol geprint. Menno en Muriël hadden een hand fasting ritueel met de ringen aan het lint. Ook tijdens de ceremonie liet Muriëls vader zijn camera niet los. Tijdens het tekenen als getuige niet en tijdens de groepsfoto niet … alleen bij de familiefoto’s heb ik hem zover gekregen. Die familiefoto’s waren trouwens ook nog best grappig, net toen ik klik wilde doen ging de telefoon van de ceremoniemeester … de broer van Menno. Tja, die moest natuurlijk bereikbaar blijven!

De bruid werd overhoord door de babs Een speech in dichtvorm de speech van de babs

hand fasting en trouwringen huwelijks ceremonie de kus trouwfoto

vader van bruid fotografeert vaders tekenen als getuigen huwelijk

groepsfoto bruiloft met bellenblaas groepsfoto bruiloft met bellenblaas

Bruidsshoot in de Jordaan

Omdat de winkel zo’n belangrijke rol speelt in hun leven moesten we daar natuurlijk ook wat foto’s maken. Dit hadden we vantevoren besproken, dus ik had, op advies van mijn docente, een polarisatiefilter aangeschaft. Daarmee kan je de spiegeling van de ruit gedeeltelijk wegnemen. Daar stonden ze dan … in de etalage, ze hadden flink bekijks! De etalage was toevallig in de goede kleur ingericht, in verband met dress red day. Toen nog een foto met de Wester en weer naar huis in de witte W123.

vintage hoed in hoofdrol bij fifties wedding fifties bruidspaar in etalage vind it vintage dress red day met bruidsboeket

vindit vintage winkel gesloten ivm trouwdag trouwfoto's onder de Westertoren

Het feest

Bang als ik was om iets te missen was ik als één van de eersten op de feestlocatie, Club 8. Dat gaf mij mooi de tijd om wat leuke plaatjes van de decoraties te schieten. Ik had niet door dat ik intussen ook iemands onderwerp was … bedankt voor de foto Hein!

Trappenhuis Club 8, de lift vind je pas boven pas op de draak - Club 8 Trombone detail upsessions

decoratie bar Club 8 vintage wedding M&M champagne inschenken

actiefoto van Trouwfotografie Freya door Hein Helle DJ kast Club 8

Er was een prachtige collectie taarten. Menno en Muriël hadden ervoor gekozen een aantal vrienden te vragen een taart te bakken. Dat leverde een enorme diversiteit op waarbij de een op M&M inzette en de ander op ‘skulls and love’. De bruidstaart die aangesneden zou gaan worden was gemaakt door Ties (ja, die ook het kapsel had verzorgd). Hij was schitterend en overheerlijk!

hearts and skulls wedding cake M&M strik bruidstaart

chocoladetaart bruiloft taart eet je met een lepel

bruidstaart chocolade slagroom cutting the cake taart aansnijden Snijden bruidstaart wedding cake

Als klapstuk van het feest stond er, naast de DJs die ze hadden, een te gekke band op het podium, the ‘upsessions’. Zeer dankbaar fotomateriaal en vooral leuk toen Menno en Muriël op het podium moesten komen. Toen werd gevraagd wie van hun tweeën het beste zong ging Muriëls vinger heel snel richting Menno … toch was zij zelf de klos.

gitarist upsessions trouwfeest M&M zanger upsessions trouwfeest M&M Muriel wijst Menno aan - bruiloft

Muriel sings at her wedding upsessions in wedding hats

Veel later op de avond kregen zij nog een serenade van Wolfling. Hij schonk hen 5 lucky pennies …

This little penny is to wish on
and make all your wishes come true
This little penny is to dream on
dream of all the things you can do
This little penny is a dancing penny
see how it glitters and glows
Bright as a whistle, light as a thistle-
quick, quick as a wink upon its twinkling toes
This little penny is to laugh on
and see that tears never fall
This little penny is the last little penny
and most important of all
For this little penny is to love on
and where love is heaven is there
So with just five pennies if they’re these five pennies
you’ll be – a millionaire

(The Five Pennies – Lyrics by Sylvia Fine)

bruidspaar luistert naar wolfling serenade Wolfling singing at vintage wedding

Wolfling scottish raggamuffin bruidegom blowing kiss for lucky pennies

Menno gaf hem een kushand en toen was het langzamerhand tijd om te gaan. Ik kreeg een goodiebag mee met een prachtige fado DVD en twee schattige badeendjes (een bruidspaar natuurlijk). Heel erg bedankt lieve Menno en Muriël! Nu, twee jaar later, ga ik zondag naar het 10-jarig jubileum van vind it vintage en de verjaardag van Menno – leuk wanneer je aan een opdracht van die fijne vrienden over houdt.

Nog meer foto’s uit deze reportage zien? Klik hier

Geen berichten

Plaats een bericht